classiera loader
in

Termeni si conditii

Politica de confidentialitate

DH Innovations Technologies SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe weddingsites.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing si de publicitate. Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a DH Innovations Technologies SRL si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre DH Innovations Technologies SRL, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora. Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa DH Innovations Technologies SRL, str. Calea Moldovei nr 13A, jud Bistrita-Nasaud- o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

– sa interveniti asupra datelor transmise;

– sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara

– sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Astfel, DH Innovations Technologies SRL poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletter, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

DH Innovations Technologies SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul weddingsites.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, DH Innovations Technologies SRL poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Termeni Legali

Site-ul weddingsites.ro, denumit in continuare “weddingsites.ro”, este detinut si administrat de societatea DH Innovations Technologies SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 31286655, inregistrata la Registrul Comertului cu nr.           J06/117/2013 , cu sediul în strada Calea moldovei, nr 13A, Bistrita,   Romania. Tel: 0745 655 408 , E-mail: office@weddingsites.ro

Navigarea pe site-ul weddingsites.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

Weddingsites.ro isi rezerva dreptul de a face modificari in continutul acestui site, precum si in cadrul Termenilor si conditiilor de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre weddingsites.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

1. Definitii

 • Weddingsites.ro — denumirea comerciala a societatii DH Innovations Technologies SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 31286655, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J06/117/2013 , cu sediul în strada Calea moldovei, nr 13A, Bistrita,   Romania. Tel: 0745 655 408
 • Vizitator — orice persoana care viziteaza site-ul weddingsites.ro, dar nu este inregistrat pe site cu Username si Parola (nu este Utilizator).
 • Utilizator — orice persoana care viziteaza site-ul weddingsites.ro si este inregistrat.
 • Site — domeniul weddingsites.ro si subdomeniile acestuia
 • Newsletter — campanie online de informare a clientilor Weddingsites.ro asupra unor promotii desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada de timp
 • Client — persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.
 • Produse si Servicii — orice produs si serviciu inregistrate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.
 • Comanda — un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.
 • Contract — o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse.
 • Curier — orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

2. Drepturile de proprietate Intelectuala

Continutul site-ului weddingsites.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea DH Innovations Technologies SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul DH Innovations Technologies SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

DH Innovations Technologies SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului sau unei alte terte parti, printr-un acord, dreptul de a folosi si distribui parti din continutul site-ului www.weddingsites.ro. Acest lucru se poate desfasura in cadrul unei anumite campanii online, in scopuri de publicitate sau pentru ca Utilizatorii/Clientii Weddingsites.ro sa poata beneficia de anumite promotii valabile la momentul acordului. Copierea, distribuirea, transferul catre terte parti, modificarea continutului sau asocierea oricarei persoane cu continutul site-ului www.weddingsites.ro nu este permisa fara acordul scris al DH Innovations Technologies SRL.

3. Exonerarea de raspundere

DH Innovations Technologies SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de weddingsites.ro sunt lipsite de pericolele specifice mediului online: virusi, erori de cod sau linii de cod corupte, incompatiblitati cu device-ul, browserul sau serviciul de email folosit de Vizitator/Utilizator/Client, caderi se sistem si alte probleme de acest tip.

Descrierile produselor prezentate pe site-ul weddingsites.ro sunt puse la dispozitia DH Innovations Technologies SRL de catre furnizorii societatii – weddingsites.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru erorile aparute astfel in afisarea produselor (titlu, autor, limba, data publicarii, ISBN/ cod de autentificare, descriere, pret sau disponibilitate).

Informatiile incluse pe weddingsites.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa office@weddingsites.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Informatiile din cadrul materialelor care sunt publicate in sectiunea Blog si in cadrul retelelor sociale folosite de weddingsites.ro (Facebook, Instagram) sunt asumate in intregime de autorii si distribuitorii respectivelor materiale.

weddingsites.ro nu este responsabil pentru greselile aparute pe site-ul www.weddingsites.ro din cauza unor erori in codul, software-ul, aplicatiile conexe care il alcatuiesc si feed-ul de date primit de la furnizorii DH Innovations Technologies SRL, sau pentru incompatibilitatile dintre site si device-ul sau browserul folosit de Vizitator/Utilizator (este recomandata vizualizarea site-ului cu unul din browserele Google Chrome sau Mozilla FireFox). Weddingsites.ro isi rezerva dreptul de a anula orice comanda care contine informatii gresite datorate acestui tip de erori.

In cazul in care, din cauza unor greseli de redactare, tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile sau imaginea produselor, o comanda nu poate fi onorata, ne rezervam dreptul de a anula comanda respectiva si responsabilitatea de a anunta clientul despre problema aparuta.

Weddingsites.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru folosirea incorecta a voucherelor oferite catre clientii Weddingsites.ro. Weddingsites.ro este direct responsabil pentru oferirea catre client a tuturor informatiilor necesare folosirii corecte a voucherelor, Orice omisiune din partea organizatorului in privinta voucherelor este asumata direct de catre Weddingsites.ro.

Weddingsites.ro foloseste in cadrul site-ului linkuri catre site-uri si pagini externe, in scopul unei mai bune informari a clientului in anumite privinte (instructiuni de utilizare a jocurilor aflate pe site-ul furnizorului respectiv, spre exemplu). Weddingsites.ro nu este responsabil pentru continutul acestor site-uri.

4. Limita accesului la site

In cadrul site-ului www.weddingsites.ro Utilizatorii au posibilitatea de a posta comentarii, intrebari, pareri si si sugestii. Weddingsites.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul la site oricarui utilizator care afiseaza in cadrul acestuia: limbaj vulgar, amenintator, care reprezinta un atac la viata private a altor persoane, continut care incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, informatii ilegale, continut cu mesaj publicitar care nu are nicio legatura cu Weddingsites.ro si activitatea acestuia sau spam.

Persoanele care utilizeaza adrese false de email sau se folosesc de alte nume decat cele reale si posteaza pe site-ul www.weddingsites.ro continut in numele altor persoane fizice sau juridice sau care folosesc multiple identitati pentru a beneficia in mod repetat si neautorizat de promotiile si campanile Weddingsites.ro vor fi raportate organelor de abilitate. Weddingsites.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari si comportamente in cadrul mediului online oferit de acesta.

Weddingsites.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul la site sau de a bloca in totalitate conturile folosite in modurile mai sus mentionate.

Prin publicarea de materiale in cadrul site-ului www.weddingsites.ro, Utilizatorii isi asuma pe proprie raspundere originalitatea acestora si faptul ca detin toate drepturile asupra lor, astfel incat publicarea lor nu cauzeaza prejudicii niciunei parti terte. De asemenea, ofera dreptul ca Weddingsites.ro sa foloseasca, copieze, publice, sa distribuie si sa afiseze aceste materiale oriunde in lume, prin orice mijloace.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail. Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe Weddingsites.ro, va primi comunicari comerciale din partea Weddingsites.ro doar in masura in care acesta isi da acordul si selecteaza sau opteaza personal acest serviciu.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Weddingsites.ro isi rezerva dreptul de a selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Weddingsites.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, campanii online, sponsorizari, statistica si analiza, informarea Clientilor asupra contului lor de pe Weddingsites.ro sau starile comenzilor efectuate de acestia, plata achizitiilor de pe www.weddingsites.ro, servicii de curierat.

Prin completarea formularelor online Utilizatorul isi da acordul pentru stocarea acestor date in baza de date a Weddingsites.ro si prelucrarea lor de catre reprezentantii si colaboratorii acestuia in vederea desfasurarea activitatilor enumerate mai sus.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul DH Innovations Technologies SRL.

In cazul in care Clientul refuza furnizarea acestor date, Weddingsites.ro nu va putea onora Comanda acestuia.

In cazul in care Clientul isi modifica aceste date folosind formularele active pe site, dar in acelasi timp exista si alte Comenzi in curs de procesare pe numele acestuia, noua Comanda va fi procesata si livrata folosind datele actualizate, in timp ce restul Comenzilor vor fi procesate si livrate folosind datele furnizate la momentul respectivelor comenzi, in cazul in care Clientul nu face o notificare telefonica sau la adresa contact@weddingsites.ro pentru a considera necesara schimbarea datelor si pentru aceste Comenzi.

Weddingsites.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Weddingsites.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

 

6. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru a posta comentarii, intrebari, sugestii sau pentru a efectua o comanda, Utilizatorul este obligat sa introduca o adresa de email valida sau sa se autentifice folosind contul sau personal de Facebook. Weddingsites.ro poate refuza cererea de creare a unui cont si implicit de folosire a acestuia in scopurile mentionate in cazul in care se constata folosirea unei adrese de email sau a unui cont de Facebook invalid, gresit, folosit in mod ilicit sau in numele altei persoane fizice sau juridice.

7. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului Weddingsites.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A

8. Furnizorii

Weddingsites.ro are contracte/intelegeri de promovare cu toti furnizorii afisati pe weddingsites.ro. Fiecare dintre acesti furnizori este direct responsabil de ofertele si serviciile care le furnizeaza.

9. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

15. Solutionarea conflictelor Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Weddingsites.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

16. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind adrese generate automat pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului Weddingsites.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice frauda sau tentative de frauda vor fi pedepsite conform legii penale.

17. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Actualizat la data de 25.05.2018: DH Innovations Technologies SRL. – Weddingsites.ro.

18.  Despre Cookies

www.weddingsites.ro foloseste cookie-uri proprii, cat si de la terti pentru a furniza Vizitatorilor si Utilizatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. In ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care Vizitatorul/Utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

 • Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului “inainte” si “inapoi”)
 • Cookie-urile ofera proprietarului site-ului un feedback valoros asupra modului in care acesta este folosit de catre utilizatori, in vederea optimizarii;
 • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta mai buna de navigare;
 • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie”, “HTTP cookie” sau cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui Vizitator/ Utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul Vizitatorului/ Utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

 • Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand Utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
 • Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui Utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru Utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (Vizitatorul/Utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o navigare eficienta si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de Vizitatorul/Utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand Vizitatorul/Utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un Vizitator/Utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre www.weddingsites.ro

O vizita pe www.weddingsites.ropoate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a utilizatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

 

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele Vizitatorul/Utilizatorul pe www.weddingsites.ro, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

– setarile volumului pentru video player

– viteza de video streaming cu care este compatibil browserul

Cookie-uri pentru analiza Vizitatorilor/Utilizatorilor

De fiecare data cand un Vizitatorul/Utilizatorul acceseaza www.weddingsites.ro, softul de Analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a Utilizatorului – daca Vizitatorul/Utilizatorul este unul nou sau nu pe www.weddingsites.ro. Browserul ofera informatii referitor la existenta sau absenta acestui cookie in cazul fiecarui Vizitator/Utilizator, iar in cazul in care browserul nu beneficiaza de acest cookie, se va genera unul. Acesta permite monitorizarea Vizitatorilor/Utilizatorilor www.weddingsites.ro.

Atat timp cat Vizitatorul nu este inregistrat pe www.weddingsites.ro, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. In caz contrar, Weddingsites.ro beneficiaza si de datele furnizate de catre Utilizator acestuia, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara provine Vizitatorul/Utilizatorul. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – indiferent daca Vizitatorul/Utilizatorul acceseaza pagina www.weddingsites.ro in limba romana sau in alta limba, Vizitatorului/Utilizatorului ii este afisata aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand Vizitatorul se inregistreaza pe www.weddingsites.ro, site-ul genereaza un cookie care anunta daca Vizitatorul este inregistrat sau nu. Serverele www.weddingsites.ro folosesc aceste cookie-uri pentru a arata contul cu care acesta este ingregistrat si daca are permisiunea de a utiliza un serviciu anume. De asemenea, permite asocierea oricarui comentariu pe care Utilizatorul il posteaza pe www.weddingsites.ro cu respectivul Username. Daca Utilizatorul nu selecteaza optiunea “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat la inchiderea browserului sau a calculatorului.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit monitorizarea numarul de vizualizari unei reclame online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand a fost vizualizat mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri sunt folosite si pentru a targeta publicitatea online. Se pot folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentru o mai buna targetare a publicitatii, pentru a afisa, de exemplu, reclame despre vacante, daca Vizitatorul a accesat recent un articol despre vacante pe www.weddingsites.ro. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, cookie-uri anonime sunt setate si prin alte site-uri pe care Weddingsites.ro beneficiaza de publicitate. Primindu-le, astfel, Weddingsites.ro le poate folosi pentru a recunoaste un Vizitator al respectivului site – iar daca ulterior Vizitatorul va accesa site-ul www.weddingsites.ro, Weddingsites.ro va putea livra publicitate bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea afisata pe www.weddingsites.ro apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cati Vizitatori/Utilizatori au fost expusi unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cati Vizitatori/Utilizatori au fost expusi de mai multe ori la aceeasi reclama.

Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar www.weddingsites.ro nu are acces la aceste cookie-uri. Cookie-urile partilor terte pot fi folosite pentru a arata publicitatea targetata si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea Vizitatorului/Utilizatorului pe www.weddingssites.ro.

 

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, www.weddingsites.ro nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de www.weddingsites.ro.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca Vizitatorul/Utilizatorul nu va mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele /Utilizatorului, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui Vizitator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor Vizitatorului/Utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
 • Oferte adaptate pe interesele Vizitatorilor/Utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba (Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit Vizitator/Utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru Vizitator/Utilizator.
 • Masurarea, optimizare si caracteristicile de Analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un Vizitator/Utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul Vizitatorilor/Utilizatorilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare ale Vizitatorilor/Utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe utilizarea cookie-urilor implica setari gresite ale acestora pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important ca Vizitatorul/Utilizatorul sa acorde atentie deosebita in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul Vizitatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate, printre care: Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Metode care pot asigura o navigare in siguranta, cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizarea setarilor browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • In cazul in care exista un singur utilizator al computerului si prezenta cookie-urilor nu este deranjanta, se pot seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Daca accesul la calculator este impartit, se poate lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand browserul este inchis. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.
 • Instalarea si update-ul constant al aplicatiilor antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile acestuia sau sa descarce software periculos.

Browserul trebuie sa fie mereu actualizat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate, in cazul in care Vizitatorul/Utilizatorul doreste acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, se pot lua masurile necesare de securitate astel incat navigarea pe internet sa se poata desfasura in conditii de incredere.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca Vizitatorul/Utilizatorul nu mai poate primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate. Browserul poate fi setat de asemenea sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca un Utilizator nu este inregistat folosind cookie-urile, acesta nu va putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului folosit.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare. Pentru mai multe detalii,

se poate folosi optiunea “ajutor” a browserului.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si urmatoarele linkuri:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare-_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php

http://www.youronlinechoices.eu/ro

http://www.iabeurope.eu/cookies-faq/internet-cookies-increasing-and-enhancing-yourinternet-surfing-experience/what-are-cookies-how-do-they-work-cookies-faq.aspx

http://www.guardian.co.uk/info/cookies